Andraseditor
portfolio

Osobní doporučení, recenze, sociální sítě, nebo náhoda, to vše vedlo k dalším a dalším nabídkám. Každou zakázku jsem se vždy snažil zhotovit co nejlépe a odvést tak práci, ze které bude spokojen nejen klient, ale především ze které budu mít radost i já sám. Vždy jsem se v každém projektu naučil něco nového a snažil se ponaučit z minulých chyb. Strávil jsem spoustu času natáčením, fotografováním, celkovou postprodukcí a zdokonalováním svých schopností. Prošel jsem si takřka vším,  co si fotograf či kameraman může vyzkoušet. 

Od fotografování portrétních snímků, přes dokumentární činnost až k produktové fotce. Reklamní video, svatební video, videoklip či záznam z koncertu… Celková postprodukce, střih vlogů pro influencery, nebo střih videí nejrůznějšího typu. Toto všechno jsem si mohl vyzkoušet a jsem za tyto zkušenosti velice rád.

dokumentaristika

Nebýt hasičského prostředí, tak dnes nenatáčím ani nefotím. Nechtěl jsem se vzdát ani jedné záliby, proto jsem hledal nějaké spojení. No a podařilo se mi to. Objevil jsem pozici dokumentaristy přímo pro hasičský záchranný sbor ČR a zkusil se ozvat na patřičných místech. Stal jsem se dokumentaristou a dostal se tak na plno mimořádných událostí, kde jsem mohl zdokumentoval práci hasičů. Vytvořil jsem několik fotografií a videí, která dokonce získala nějaká ocenění přímo u Generální ředitelství HZS ČR.

firmy

Kdyby jste se mě zeptali, co mám nejradši na natáčení, focení a postprodukci, odpověděl bych Vám okamžitě:”Různorodost!” Vždy se dostanete na nová místa, poznáte nové lidi a jejich příběhy, nahlédnete pod pokličku spousty společnostem, událostí a akcí… Prostě se nikdy nenudíte.

Tvořil jsem videa a fotky opravdu pro nejrůznější firmy a společnosti. Je toho spousta a vyjádřit se ke každé zvlášť by muselo vzniknout hned několik takových webových stránek. Proto jsem si dovolil níže sepsat výčet těch největších spoluprací, na kterých jsem se mohl podílet.

Gladiátor Race, RainbowRun, Kryštof, Heureka, OSTRA Group, Fitpark, Usušil, Redbull, GoPro, KILPI, NH Ostrava, Avion Ostrava, RESIDOMO, Malíři a natěrači,  Flamenell, M.ash be original, ŠKODA auto a Autodům VRÁNA…

Přehrát video
Přehrát video
influenceři

Spousty hodin jsem strávil za počítačem a stříhal videa pro nejrůznější osobnosti, ale i úplně obyčejné lidi. Mým cílem je vždy být kreativní a vytvořit finální dílo tak, aby zachytilo co nejvíce emocí. Každá spolupráce přináší nové poznatky, zkušenosti, fu*kupy a nové výzvy.

První a největší šanci mi dal komik, herec a moderátor Michal Kavalčík, pro kterého tvořím videoobsah jíž spoustu let. Michal mě na začátku nakopl ke kreativní tvorbě, dívat se na střih z jiného úhlu a dodal mi tu počáteční kuráž. 

Dobré reference, trošku odvahy a kontakty mi donesly další dlouhodobé spolupráce. Později jsem začal tvořit videa také s jezdcem FMX Liborem Podmolem, YouTuberkou Veronikou Spurnou, skejťákem Honzou Bašným, influencerkou Péťou Elblovou, nebo Jitkou Nováčkovou.

fotografování

Natáčení a fotografování je si částečně podobné, ale taky současně strašně odlišné. Nemůžu si pomoct a zůstat jen u jedné z těchto činností. Takže někdy zase na střídačku vytáhnu foťák a jdu fotit. Je skvělé, když se podaří zachytit na fotografii emoce, které prožíváme. Fotím portrétní fotografie, čtyřnohé i nečtyřnohé parťáky, produktové fotky, architekturu, přírodu, no prostě všechno co se mi naskytne…

V oblasti produktového focení spolupracuji s firmou vosime.cz, pro kterou fotografuji ty špiza pizzy. S Autodomem Vrána v Havířově cvakám zase auta a musím se trošku vytáhnout, protože fotografie škodovek si ode mě žádá i samotná automobilka. Když bych měl zmínit ještě nějakou firmu, pro kterou fotím, tak je to například: Avion Ostrava, VŠB FBI Ostrava, Platinum krmivo,  Těšínské muzeum, nebo hokejový klub HC Wolves Český Těšín.

V poslední době mě hodně baví kombinovat takové focení portrétu, ale nezůstávám pouze u fotek a tvořím i portrétní videa. 

Přehrát video
Přehrát video
Svatební tvorba

Váš nejdůležitější den v životě. Chvíle, u které je radost být nablízku. Zakázky, které člověku dodají spoustu energie a kde pozná plno nových lidí. 

Se svatbami jsem začínal spoust let zpátky, kdy mě oslovila kamarádka s prosbou, zda bych jí nenatočil svatbu. Od té doby jsem byl na nespočet svatbách a je zajímavé, jak je každá svatba i přes stejný průběh úplně jiná než ty předešlé.

Svateb se nakupí na každý rok obrovská spousta a pokud máte zájem o mé služby, tak se mi ozvěte. Je třeba si pospíšit, aby Vám nikdo nevyfoukl daný termín. Svatba je velká událost, proto jsme pro ni vytvořili speciální webové stránky, na kterých se veškeré informace ohledně svateb dozvíte – www.andrasproduction.cz.

recenze

Jak jsem se již zmínil, rád zkouším foťáky nejrůznějších značek. Nedefinoval bych se vůbec jako zarytý zastánce jedné značky. Naopak mě baví sledovat nejrůznější novinky z oblasti fotografie a videotvordby a je mi úplně jedno, kdo daný produkt vyrobil. 

S tím taky souvisí tvorba recenzí. Pro známou společnost Megapixel jsem zhotovil pár videí na nejrůznější produkty z oblasti fototechniky. Veškeré videa můžete naleznout na YouTube kanále společnosti Megapixel. Nejsem ale vázán pouze na tuto jedinou firmu a proto moje videorecenze, nebo články na techniku můžete naleznout i u jiných společností.

Nicméně to není všechno… Rozjíždím nyní také svůj YouTube kanál, kde můžete videa typu recenze na nejrůznější produkty také naleznout. Tak neváhejte a mrkněte i na tuto sociální síť.

Přehrát video

ANDRAS PRODUCTION

Postupem času jsem vybudoval produkci, ve které nejsem pouze já sám. Vznikl tak zkušený tým, se kterým vždy pracujeme na tom, aby každá zakázka předčila očekávání. 

Nabídka našich služeb je opravdu pestrá a veškeré informace naleznete na webových stránkách naší produkce.